Sajtos és meggyes kifli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg élesztő
- 1.5 teáskanál só
- 7 dkg cukor
- 4 dl tej
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 0.5 dl olvasztott margarin
A sajtos töltelékhez:
- 4 cikk sajt (bármilyen)
A meggyeshez:
- 2 dl víz
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg magozott meggy
A tészta kenéséhez:
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A tésztát a hozzávalókból a szokásos módon megdagasztjuk, majd 4 részre osztjuk. Kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a fele felhabosított margarinnal, és rátesszük a másik tésztalapot. Összesodorjuk, és 8 cikkre vágjuk.
A sajtosnál a sajtokat ketté vágjuk, a cikk szélesebb felére tesszük, majd feltekerjük.
A meggyesnél a lisztet a pudingporral simára keverjük, ízesítjük fahéjjal, ízlés szerint cukorral, felfőzzük, majd kihűtjük és a meggyet hozzákeverjük. A kifliket megtöltjük vele.
200 fokon szép pirosra sütjük őket. 8 db sajtos, 8 db meggyes kifli lett, jól megkeltek, és szép nagyok lettek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.