Sajtos és meggyes kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg élesztő
- 1.5 teáskanál só
- 7 dkg cukor
- 4 dl tej
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 0.5 dl olvasztott margarin
A sajtos töltelékhez:
- 4 cikk sajt (bármilyen)
A meggyeshez:
- 2 dl víz
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg magozott meggy
A tészta kenéséhez:
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A tésztát a hozzávalókból a szokásos módon megdagasztjuk, majd 4 részre osztjuk. Kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a fele felhabosított margarinnal, és rátesszük a másik tésztalapot. Összesodorjuk, és 8 cikkre vágjuk.
A sajtosnál a sajtokat ketté vágjuk, a cikk szélesebb felére tesszük, majd feltekerjük.
A meggyesnél a lisztet a pudingporral simára keverjük, ízesítjük fahéjjal, ízlés szerint cukorral, felfőzzük, majd kihűtjük és a meggyet hozzákeverjük. A kifliket megtöltjük vele.
200 fokon szép pirosra sütjük őket. 8 db sajtos, 8 db meggyes kifli lett, jól megkeltek, és szép nagyok lettek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









