Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkészítés házilag recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 1 liter tej
    • 50 dkg túró
    • 6 dkg margarin
    • 1 teáskanál só
    • 1 teáskanál szódabikarbóna

    Elkészítése:
    A tejbe belemorzsoljuk a túrót,majd gyenge tűzön felforraljuk.Ezután apró lyukú tésztaszűrőn leszűrjük.A szűrőben maradt anyagot az edénybe visszatesszük és az olvasztott margarint,a sót és a szódabikarbónát hozzákeverjük.Igen mérsékelt tűzön,állandó keverés mellett kb. 10 percig főzzük.Közben aki szeretné,ízesítheti zúzott fokhagymával,kaporral,köménnyel,vagy más fűszerrel ízlés szerint.Hideg vízzel kiöblített formába öntjük.Ha kihűlt,lefedve hűtőben tároljuk.Házi tehéntejből szoktam készíteni,bolti dobozosból még nem próbáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek