Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos kifli recept

Rumos kifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 5 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg kristálycukor
    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 ml habtejszín
    • 2 ek rum
    • reszelt sajt

    Elkészítése:
    Morzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe 1 tk cukorral és 2 ek liszttel. Hagyjuk felfutni. A vajat olvasszuk meg, majd hagyjuk kihűlni. Gyúrjuk össze a maradék lisztet a cukorral, a felfuttatott élesztővel, 2 db tojással, a vajjal, a tejszínnel, a rummal, valamint egy csipet sóval, és kelesszük meleg helyen 30-40 percig. A tésztát osszuk 3 részre. Nyújtsuk mindhármat kör alakúra, és vágjuk fel 6-6 cikkelyre. A szélesebb végüktől tekerjük fel a tésztadarabokat, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kelesszük 20 percig, aztán kenjük meg a tetejüket felvert tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal. Majd süsd meg őket 30 percen keresztül 200 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá