Rózsafánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- csipet só
- fél csomag sütőpor
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 cl rum
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
A sütéshez:
- 8 dl étolaj
A tálaláshoz:
- porcukor
- házi baracklekvár
Elkészítése:
Az összes hozzávalót összegyúrjuk. Ha ragadna, akkor egy kevés lisztet adunk hozzá, ha nem akar összeállni, akkor még egy kis tejfölt.
10-15 percet pihentetjük.
2 mm vastagra kinyújtjuk lisztezett munkalapon. 4 különböző mérető szaggatót készítünk elő.
11 db korongot szúrunk ki a tésztából mind a négy szaggatóval.
Először a legnagyobbal kezdjük, 6 csíkot vágunk befelé a szélein. A közepét tojás fehérjévelkenjük le. Rátesszük a következő kisebb korongot, azon 5 csíkot vágunk a szélén. Ezt is tojásfehérjével lekenjük a közepén, arra tesszük a 4 helyen bevágott korongot. Közepén jól benyomjuk az ujjunkkal, majd utoljára tesszük a legkisebbet, amin 3 vágást ejtünk.
A maradék tésztákat ugyanígy készítjük el.
Egy nagy edényben felhevítjük az étolajat és 3-4 fánkot teszünk bele. Mind a két oldalát aranybarnára sütjük.
Jól megnőnek, lassú tűznél süssük, hogy átsüljenek.
A fánkokat tányérra rendezzük, megszórjuk porcukorral és a közepükbe lekvárt csepegtetünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!