Rögtön puha mézeskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg méz
- 20 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 30 dkg rétesliszt
- 30 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fahéj
- mézeskalács fűszerkeverék
- 1 citrom héja
- 8 dkg porcukor
- 1-2 toássárgája (a tetejére)
- dió
- étcsokoládé
Elkészítése:
A mézet, a margarint és a szódabikarbónát megmelegítem. Hozzáadom a tojásokat, a fűszerekkel elkevert lisztet, a cukrot és a citrom héját. Fakanállal simára keverem.
Lisztezett alapon nyújtom, és formázom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, dióval díszítem, majd tojássárgájával lekenem a tetejét.
Előmelegített sütőben 210 fokon 10 percig sütöm. Ha kihűlt csokiba mártom, és meghintem darált dióval, vagy írókázom.
Tipp:
Amint elkészül, rögtön finom és puha, és ha fémdobozban almaszeletekkel tárolom még több napig eláll és puha marad.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »