Rögtön puha mézeskalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg méz
  • 20 dkg margarin
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • fahéj
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 citrom héja
  • 8 dkg porcukor
  • 1-2 toássárgája (a tetejére)
  • dió
  • étcsokoládé

Elkészítése:

A mézet, a margarint és a szódabikarbónát megmelegítem. Hozzáadom a tojásokat, a fűszerekkel elkevert lisztet, a cukrot és a citrom héját. Fakanállal simára keverem.

Lisztezett alapon nyújtom, és formázom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, dióval díszítem, majd tojássárgájával lekenem a tetejét.

Előmelegített sütőben 210 fokon 10 percig sütöm. Ha kihűlt csokiba mártom, és meghintem darált dióval, vagy írókázom.

Tipp:

Amint elkészül, rögtön finom és puha, és ha fémdobozban almaszeletekkel tárolom még több napig eláll és puha marad.