Rizskoch recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 bögre rizs (60 dkg)
- 3 bögre víz (0,75 l)
- 6 bögre tej (1,5 l)
- 1 vaníliarúd, vagy 2 tk vanília aroma
- 10 dkg vaj
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg mazsola
- 30 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Tepsi kikenéshez:
- zsír, vagy vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A rizst egy csipet sóval és a vízzel addig főzzük állandó keverés mellett, amíg az összes vizet felveszi. Ekkor hozzáöntjük a tejet, a cukor felét, a vaníliarúd kikapart magjait. Lassú tűzön, lefedve, időnként megkeverve puhára főzzük. Ha kész, félretesszük hűlni.
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat a maradék cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citrom lereszelt héját, és alaposan kikeverjük.
A langyosra hűlt rizshez hozzáadjuk a mazsolát és a vajas tojássárgáját. Jól kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt 40 x 30 cm-es tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütjük.
Forrón szeleteljük, porcukorral meghintve és lekvárral, vagy bármilyen más öntettel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »