Rizsfelfújt nektarinnal recept
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 liter tej
- 3 dl víz
- 1 citrom héja
- 15 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál vaj
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 tasak csokoládéöntet
- 6 nektarin cikkekre vágva
- mandulaforgács vagy porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A rizst kevés sós vízben előfőzzük, majd felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a rizst. Addig főzzük, míg magába nem szívja a tejet és puha nem lesz. Amíg elkészül a rizs, pont van időnk elkészíteni a tojásos krémet.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a citromhéjjal, vajjal, cukorral, aromával. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kikevert tojás sárgájához és lazán elkeverjük. A kész masszát összekeverjük a megfőzött rizzsel.
Egy nagyobb tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és a tetejére tesszük a nektarin gerezdeket és mandulapehellyel megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük vagy amíg a teteje szép piros nem lesz.
Porcukorral megszórva, csokiöntettel kínáljuk.
Tipp:
A csokiöntetet készen vásárolom, ha kevés az időm és a leírtak szerint készítem el. Természetesen mással is fogyasztható, kinek-kinek az ízlése szerint.