Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizsfelfújt recept

Rizsfelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg rizs
    • 1 liter tej
    • 2 dl víz
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 ek cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 8 dkg vaj
    • 2 csapott ek liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Mártáshoz:

    • 1 üveg cukrozott meggy (házilag tettem el) vagy meggybefőtt
    • ízlés szerint cukor
    • 1 ek liszt

    Továbbá:

    • kuglófforma vajjal kikenve, morzsával megszórva

    Elkészítése: Elkészítése:

    A megmosott rizst a cukor felével feltesszük főni a vízzel, majd kevergetjük, hogy le ne égjen. Közben beleszórjuk a vaníliás cukrot is. Addig főzzük, míg teljesen elfővi a levét, ezután hozzáöntjük a tejet és átkeverjük, majd elzárjuk alatta a lángot, leborítjuk egy fedővel és hagyjuk a gőzben párolódni, majd kihűtjük.

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a megmaradt cukorral és olvasztott vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rizshez és jól elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk és beledolgozzuk. Ízesítjük a reszelt citromhéjjal és óvatosan, kisebb adagokban belekeverjük a keményre vert tojásfehérje habot is.

    Az előkészített formába öntjük a masszát, elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve, meggy mártással fogyasztottuk.

    Mártás: a meggyről a levét leszűrjük, a liszttel besűrítjük és összeforraljuk a meggyel. Ízlés szerint tegyünk hozzá cukrot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá