Rizses-túrós fánkok ribizliöntettel recept

Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 10 dkg rizs
- 1 ek vaj
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 15 dkg tehéntúró
- olaj a sütéshez
A ribizliöntethez:
- 1 fahéjrúd
- őrölt szegfűszeg
- cukor ízlés szerint
- 30 dkg ribizli
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 dl víz
Elkészítése:
A tejben megfőzzük a rizst, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és lehűtjük.
A tojások sárgáját és a túrót is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából evőkanállal fánkocskákat szaggatunk, és forró olajban kisütjük.
Feltesszük forrni az 1 dl vizet a fűszerekkel meg a cukorral, és illatos fűszerkivonatot készítünk.
Eltávolítjuk a fahéjat, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt, amit előzőleg szitán áttörünk, hogy csak a finom leve maradjon, s pár pillanat alatt az egészet összeforraljuk.
A keményítőt 1-2 kanál vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele az öntetet.
A kisült fánkokat a ribizliöntettel kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »