Rizses-túrós fánkok ribizliöntettel recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 10 dkg rizs
- 1 ek vaj
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva - 15 dkg tehéntúró
- olaj a sütéshez
A ribizliöntethez:
- 1 fahéjrúd
- őrölt szegfűszeg
- cukor ízlés szerint
- 30 dkg ribizli
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 dl víz
Elkészítése:
A tejben megfőzzük a rizst, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és lehűtjük.
A tojások sárgáját és a túrót is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából evőkanállal fánkocskákat szaggatunk, és forró olajban kisütjük.
Feltesszük forrni az 1 dl vizet a fűszerekkel meg a cukorral, és illatos fűszerkivonatot készítünk.
Eltávolítjuk a fahéjat, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt, amit előzőleg szitán áttörünk, hogy csak a finom leve maradjon, s pár pillanat alatt az egészet összeforraljuk.
A keményítőt 1-2 kanál vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele az öntetet.
A kisült fánkokat a ribizliöntettel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

