Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiroli almás rétes recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg vaj
    • 18dkg liszt
    • 80 dkg alma
    • 10 dkg darált dió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • 16 dkg cukor
    • őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A vajból és lisztből hajtogatott leveles vajastésztát készítünk.Négyszeri hajtogatás után 3 milliméter vékonyra kinyújtjuk, lisztezett deszkán. Széles szalagokat vágunk belőle. A szalagokra arányosan elosztjuk a zsemlemorzsát, a meghámozott és felszeletelt almát, a fahéjat és a cukrot(akár mazsolát is tehetünk a töltelékbe).A tészta egyik szélét ráhajtjuk (vagyis körülbelül 3 részre osztjuk a tésztát és azt a szélét amelyiket rá szeretnénk hajtani azt a 2/3-ig hajtjuk) és ami kimaradt azt tojással megkenjük és ráhatjuk a 2 rétegre. Kicsit megnyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütéskor. 200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Porcukorral tálaljuk.

     

    Tipp:

    Nem muszáj a tésztát szeletekre vágni, a teljesen kinyújtott tésztát is megtölthetjük, és úgy hajtogatjuk, majd ha megsült akkor szeljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá