Sajtos rétes recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 csomag kész réteslap
- 2 dkg liszt
- 2 dkg vaj
- 2 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál tejföl
- 20 dkg juhtúró
- 10 dkg sajt
- a locsoláshoz olaj
Elkészítés:
A lisztből, a vajból és a tejből besamelt főzünk, majd ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, az áttört juhtúrót, a tejfölt, a reszelt sajtot és a tojások kemény habbá vert fehérjét. A réteslapokat kicsomagolva szétterítjük, az elsőt olajjal alaposan meglocsoljuk, erre fektetjük a második lapot, ezt szintén megolajozzuk. A dupla réteslap szélére terítjük a töltelék felét, és összetekerjük. A másik két lappal hasonlóképpen járunk el, majd a két összetekert rétest tepsibe egymás mellé fektetjük, tetejüket olajjal megkenjük, és a sütőben ropogós pirosra sütjük. Azon forrón, felszeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.