Ribizlis-vaníliás rétes recept
Hozzávalók:
- 1 csomag 4 lapos réteslap
- olaj
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg tehéntúró
- fél citrom leve
- 20 dkg friss ribizli
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A réteslapokat kiterítjük, majd egyenként olajjal megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd óvatosan 8 téglalapra vágjuk.
A vaníliás krémport a tejjel simára keverjük, a szitán áttört túrót és a citromlét is belekeverjük. Ezután a ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük, majd 4 fürtöt félreteszünk, a többit a száráról lecsipkedjük, és a túrós krémbe forgatjuk.
4 réteslapot a krémmel megkenünk, majd a maradék réteslapot a tetejükre rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a rétesek tetejére nyomjuk, majd a félretett ribizlivel díszítjük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

