Ribizlis-vaníliás rétes recept

Hozzávalók:
- 1 csomag 4 lapos réteslap
- olaj
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg tehéntúró
- fél citrom leve
- 20 dkg friss ribizli
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A réteslapokat kiterítjük, majd egyenként olajjal megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd óvatosan 8 téglalapra vágjuk.
A vaníliás krémport a tejjel simára keverjük, a szitán áttört túrót és a citromlét is belekeverjük. Ezután a ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük, majd 4 fürtöt félreteszünk, a többit a száráról lecsipkedjük, és a túrós krémbe forgatjuk.
4 réteslapot a krémmel megkenünk, majd a maradék réteslapot a tetejükre rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a rétesek tetejére nyomjuk, majd a félretett ribizlivel díszítjük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »