Piskótás meggyes rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 ek liszt
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kk citromlé vagy ecet
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a rudak megkenéséhez
A piskótához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 1 kk citromlé
- 4 ek víz
Töltelék:
- Tölteléknek használhatunk más gyümölcsöt is.
- (meggy,cseresznye,szőlő, barack stb.)
Elkészítése:
A rétestészta elkészítése:
A 10 ek lisztet a tejföllel,tojással és csipet sóval összegyúrjuk,kisodorjuk. Utána a margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 ek lisztet,ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát.
Az egészet összetekerjük és 4 db-ra vágjuk. Amíg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük.
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, a tojásokat nem választjuk szét.
A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra,kb 2-3 ek piskótatésztával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind az 4 cipónál ezt tesszük.
A rétes rudakat megkenjük tojással és sütjük.
Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »