Piskótás meggyes rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 ek liszt
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kk citromlé vagy ecet
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a rudak megkenéséhez
A piskótához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 1 kk citromlé
- 4 ek víz
Töltelék:
- Tölteléknek használhatunk más gyümölcsöt is.
- (meggy,cseresznye,szőlő, barack stb.)
Elkészítése:
A rétestészta elkészítése:
A 10 ek lisztet a tejföllel,tojással és csipet sóval összegyúrjuk,kisodorjuk. Utána a margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 ek lisztet,ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát.
Az egészet összetekerjük és 4 db-ra vágjuk. Amíg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük.
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, a tojásokat nem választjuk szét.
A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra,kb 2-3 ek piskótatésztával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind az 4 cipónál ezt tesszük.
A rétes rudakat megkenjük tojással és sütjük.
Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »