Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótás meggyes rétes recept

Piskótás meggyes rétes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 15 ek liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1,5 dl tejföl
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kk citromlé vagy ecet
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a rudak megkenéséhez

    A piskótához:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • fél cs sütőpor
    • 1 kk citromlé
    • 4 ek víz

    Töltelék:

    • Tölteléknek használhatunk más gyümölcsöt is.
    • (meggy,cseresznye,szőlő, barack stb.)

    Elkészítése:

    A rétestészta elkészítése:

    A 10 ek lisztet a tejföllel,tojással és csipet sóval összegyúrjuk,kisodorjuk. Utána a margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 ek lisztet,ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát.

    Az egészet összetekerjük és 4 db-ra vágjuk. Amíg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük.

    A piskóta hozzávalóit összekeverjük, a tojásokat nem választjuk szét.

    A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra,kb 2-3 ek piskótatésztával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind az 4 cipónál ezt tesszük.

    A rétes rudakat megkenjük tojással és sütjük.

    Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá