Piskótás meggyes rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 ek liszt
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 kk citromlé vagy ecet
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a rudak megkenéséhez
A piskótához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 1 kk citromlé
- 4 ek víz
Töltelék:
- Tölteléknek használhatunk más gyümölcsöt is.
- (meggy,cseresznye,szőlő, barack stb.)
Elkészítése:
A rétestészta elkészítése:
A 10 ek lisztet a tejföllel,tojással és csipet sóval összegyúrjuk,kisodorjuk. Utána a margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 ek lisztet,ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát.
Az egészet összetekerjük és 4 db-ra vágjuk. Amíg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük.
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, a tojásokat nem választjuk szét.
A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra,kb 2-3 ek piskótatésztával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind az 4 cipónál ezt tesszük.
A rétes rudakat megkenjük tojással és sütjük.
Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

