Piskótás meggyes rétes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 15 ek liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 2 kk citromlé vagy ecet
  • 1 tojás a rudak megkenéséhez

A piskótához:

  • 4 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 1 kk citromlé
  • 4 ek víz

Töltelék:

  • Tölteléknek használhatunk más gyümölcsöt is.
  • (meggy,cseresznye,szőlő, barack stb.)

Elkészítése:

A rétestészta elkészítése:

A 10 ek lisztet a tejföllel,tojással és csipet sóval összegyúrjuk,kisodorjuk. Utána a margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 ek lisztet,ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát.

Az egészet összetekerjük és 4 db-ra vágjuk. Amíg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük.

A piskóta hozzávalóit összekeverjük, a tojásokat nem választjuk szét.

A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra,kb 2-3 ek piskótatésztával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind az 4 cipónál ezt tesszük.

A rétes rudakat megkenjük tojással és sütjük.

Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom.