Hozzávalók:
A tésztához:
A piskótához:
Töltelék:
Elkészítése:
A rétestészta elkészítése:
A 10 ek lisztet a tejföllel,tojással és csipet sóval összegyúrjuk,kisodorjuk. Utána a margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 ek lisztet,ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát.
Az egészet összetekerjük és 4 db-ra vágjuk. Amíg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük.
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, a tojásokat nem választjuk szét.
A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra,kb 2-3 ek piskótatésztával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind az 4 cipónál ezt tesszük.
A rétes rudakat megkenjük tojással és sütjük.
Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom.