Leveles túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához(3 rúdhoz):
- 25 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 dl tejföl vagy kefir
- 1 kávéskanál ecet
- kevés só
A töltelékhez:
- 1/2 kg túró
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint cukor
- reszelt citromhéj
- mazsola(én nem tettem)
A rétes lapok kenéséhez:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - olaj
Elkészítése:
Öt dkg vajjal, 25 dkg liszttel, 2 tojássárgával, ecettel, tejföllel vagy kefirrel,sóval jól kidolgozott rétestésztát készítünk. Fél óráig pihentetjük.
Ezalatt 20 dkg vajat 5 dkg liszttel jól átgyúrunk, és cipóra alakítjuk. A pihent tésztát kinyújtjuk, ráhelyezzük a vajat, a kettőt együtt kinyújtjuk, kétszer összehajtogatjuk, hideg helyen pihentetjük.
Összesen négyszer nyújtjuk, de csak az első nyújtás után pihentetjük 1/2 órát, a többinél elegendő a 20 percenkénti nyújtás-hajtogatás.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tésztát 3 cipóra osztjuk.
Téglalap alakúra sodorjuk,olajjal lekenjük,zsemlemorzsával meghintjük. A tölteléket a közepére tesszük,a tésztát két oldalról ráhajtjuk.
Kivajazott tepsibe tesszük,a rudak tetejét olajjal,majd a felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

