Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt rétes recept

Kelt rétes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg finomliszt
    • 20 dkg rétesliszt
    • 1 csapott mokkáskanál só
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 cs élesztő
    • 2 csipet sütőpor
    • 2 evőkanál étolaj
    • 6 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1tojás a kenéshez
    • 3 evőkanál búzadara

    Töltelékhez:

    • 1 kg gyalult spárgatök
    • 5 db hámozott vékonyra szeletelt alma
    • 1 teáskanál citromlé
    • 1 csapott mokkáskanál só
    • 15 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliáscukor
    • fél kg túró
    • 6 szál kapor apróra vágva

    Elkészítése:
    Tészta:
    A lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot az elmorzsolt élesztőt, és a sütőport, majd a langyos tej felét. 5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a maradék tejet. Ezt sima tésztává jól összedolgozzuk, végül az étolajat is bele dolgozzuk. Három részre osztjuk és cipót formálunk belőle. Egyenként kinyújtjuk 1 cm vékonyra, meghintjük búzadarával, erre pedig a tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és felcsavarjuk, mint a kalácsot. Majd zsírozott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. a többivel is ugyan így járunk el.

    Töltelék:
    A gyalult tököt, a hámozott vékonyra szeletelt almát is hozzá adjuk, megszórjuk cukorral, (vagy folyékony édesítőt öntünk rá), majd a sót, citromlét, az apróra vágott kaprot. Ezt egy nappal előtte készítjük, el jól össze tudjon érni. Amikor készítjük, teljesen hozzáadjuk a túrót, vaníliáscukrot, és jól összekeverjük és ezt kenjük a kinyújtott tésztára. A tepsiben addig hagyjuk kelni, még a sütőnk előmelegedik, s közben a felvert 1 tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük. Csak akkor fordítjuk ki a tepsiből mikor teljesen kihűlt és a papírt lehúzzuk róla, majd visszafordítjuk,és vizes éles késsel szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá