Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos túrós pite recept

Rácsos túrós pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 dl tej

    A töltelékhez:

    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg mazsola
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kg túró
    • 4 ek cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A vaníliakrémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 5 dl tej

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd 2 tojássárgájával, sütőporral, kristálycukorral és a tejjel összegyúrom.
    A tészta 1/3-át félreteszem. A maradékot kinyújtom, és egy 38 x 30 cm-es tepsibe helyezem.

    A töltelékhez összekeverem a hozzávalókat, hozzáadom a tojásfehérjéből felvert habot, és a tésztára kenem.

    Az egészet befedem a pudinggal, amit a tasakon leírtak szerint készítek el.

    A maradék tésztával berácsozom, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg a teteje aranybarna lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá