Rácsos túrós pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl tej
A töltelékhez:
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kg túró
- 4 ek cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A vaníliakrémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 5 dl tej
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd 2 tojássárgájával, sütőporral, kristálycukorral és a tejjel összegyúrom.
A tészta 1/3-át félreteszem. A maradékot kinyújtom, és egy 38 x 30 cm-es tepsibe helyezem.
A töltelékhez összekeverem a hozzávalókat, hozzáadom a tojásfehérjéből felvert habot, és a tésztára kenem.
Az egészet befedem a pudinggal, amit a tasakon leírtak szerint készítek el.
A maradék tésztával berácsozom, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg a teteje aranybarna lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.