Rácsos túrós pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag sütőpor
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl tej
A töltelékhez:
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 kg túró
- 4 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A vaníliakrémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 5 dl tej
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd 2 tojássárgájával, sütőporral, kristálycukorral és a tejjel összegyúrom.
A tészta 1/3-át félreteszem. A maradékot kinyújtom, és egy 38 x 30 cm-es tepsibe helyezem.
A töltelékhez összekeverem a hozzávalókat, hozzáadom a tojásfehérjéből felvert habot, és a tésztára kenem.
Az egészet befedem a pudinggal, amit a tasakon leírtak szerint készítek el.
A maradék tésztával berácsozom, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg a teteje aranybarna lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


