Rácsos túrós pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej

A töltelékhez:

  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 1 tojássárgája
  • 1 kg túró
  • 4 ek cukor
  • 3 tojásfehérje

A vaníliakrémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 5 dl tej

Elkészítése:

A tésztához a lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd 2 tojássárgájával, sütőporral, kristálycukorral és a tejjel összegyúrom.
A tészta 1/3-át félreteszem. A maradékot kinyújtom, és egy 38 x 30 cm-es tepsibe helyezem.

A töltelékhez összekeverem a hozzávalókat, hozzáadom a tojásfehérjéből felvert habot, és a tésztára kenem.

Az egészet befedem a pudinggal, amit a tasakon leírtak szerint készítek el.

A maradék tésztával berácsozom, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg a teteje aranybarna lesz.