Rácsos narancsos-almás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kis doboz tejföl
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (a fehérje jó lesz a süti megkenéséhez)
Töltelékhez:
- 5 alma
- 2 narancs
- 2 tk fahéj
- 1 ek citromlé
- 4 ek cukor
Tetejére:
- tojásfehérje (lekenni)
Elkészítése:
Gyümölcsök előkészítése:
A megpucolt almát és a pucolt, és kifilézett narancsot felkockázzuk, és 2-2 ek cukorral, citromlével és a fahéjjal lassú tűzön megpároljuk őket külön-külön. Vigyázni kell, hogy a narancs fehér része ne kerüljön a fazékba, mert kesernyés ízt adhat a tölteléknek.
Tészta készítése:
A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne. A többi hozzávalóval együtt gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, és 10 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát 2 részre osztjuk (egy kisebb, egy nagyobb). A nagyobb tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott tepsit (30 x 40 cm) kibélelünk vele. Befedjük az addigra már kihűlt töltelékkel.
A megmaradt tésztával mintát készítünk a tetejére, a tojásfehérjével kissé lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
A rácsos narancsos-almás pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 11 g