Rácsos cseresznyés pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A linzer tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1–2 evőkanál hideg víz vagy tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja (opcionális)
A töltelékhez:
- 50–60 dkg friss, magozott cseresznye
- 2–3 evőkanál cukor (a cseresznye édességétől függően)
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2–2,5 dl víz (vagy fele víz, fele meggylé/cseresznyelé)
A tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
- porcukor a szóráshoz (elhagyható)
Elkészítése
A tészta elkészítése:
A lisztet összekeverjük a porcukorral, sóval, vaníliás cukorral (és igény szerint a citromhéjjal). Elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi hideg vizet vagy tejfölt, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát 2/3 – 1/3 arányban elosztjuk, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre pihenni.
A cseresznyés pudingos töltelék:
A magozott cseresznyét egy lábasba tesszük, megszórjuk cukorral. A pudingport simára keverjük a vízzel vagy a víz és gyümölcslé keverékével, majd a cseresznyéhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ezután langyosra hűtjük.
Összeállítás:
A nagyobbik tésztarészt lisztezett felületen kinyújtjuk, piteformába fektetjük, és villával megszurkáljuk. Ráöntjük a langyos tölteléket, elegyengetjük. A maradék tésztából csíkokat vágunk, és rácsot formázunk a pite tetejére. Megkenjük felvert tojással.
Sütés:
180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »