Rácsos cseresznyés pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A linzer tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1–2 evőkanál hideg víz vagy tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja (opcionális)
A töltelékhez:
- 50–60 dkg friss, magozott cseresznye
- 2–3 evőkanál cukor (a cseresznye édességétől függően)
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2–2,5 dl víz (vagy fele víz, fele meggylé/cseresznyelé)
A tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez) - porcukor a szóráshoz (elhagyható)
Elkészítése
A tészta elkészítése:
A lisztet összekeverjük a porcukorral, sóval, vaníliás cukorral (és igény szerint a citromhéjjal). Elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi hideg vizet vagy tejfölt, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát 2/3 – 1/3 arányban elosztjuk, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre pihenni.
A cseresznyés pudingos töltelék:
A magozott cseresznyét egy lábasba tesszük, megszórjuk cukorral. A pudingport simára keverjük a vízzel vagy a víz és gyümölcslé keverékével, majd a cseresznyéhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ezután langyosra hűtjük.
Összeállítás:
A nagyobbik tésztarészt lisztezett felületen kinyújtjuk, piteformába fektetjük, és villával megszurkáljuk. Ráöntjük a langyos tölteléket, elegyengetjük. A maradék tésztából csíkokat vágunk, és rácsot formázunk a pite tetejére. Megkenjük felvert tojással.
Sütés:
180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

