Hozzávalók:
A linzer tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése
A lisztet összekeverjük a porcukorral, sóval, vaníliás cukorral (és igény szerint a citromhéjjal). Elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi hideg vizet vagy tejfölt, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát 2/3 – 1/3 arányban elosztjuk, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre pihenni.
A magozott cseresznyét egy lábasba tesszük, megszórjuk cukorral. A pudingport simára keverjük a vízzel vagy a víz és gyümölcslé keverékével, majd a cseresznyéhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ezután langyosra hűtjük.
A nagyobbik tésztarészt lisztezett felületen kinyújtjuk, piteformába fektetjük, és villával megszurkáljuk. Ráöntjük a langyos tölteléket, elegyengetjük. A maradék tésztából csíkokat vágunk, és rácsot formázunk a pite tetejére. Megkenjük felvert tojással.
180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük.