Rácsos cseresznyés pite

Hozzávalók 5 fő részére

Hozzávalók:

A linzer tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1–2 evőkanál hideg víz vagy tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja (opcionális)

A töltelékhez:

  • 50–60 dkg friss, magozott cseresznye
  • 2–3 evőkanál cukor (a cseresznye édességétől függően)
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2–2,5 dl víz (vagy fele víz, fele meggylé/cseresznyelé)

A tetejére:

  • 1 db tojás (kenéshez)
  • porcukor a szóráshoz (elhagyható)