Rác rétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd hozzáadjuk a 3 tojássárgájával és sóval elmorzsolt lisztet. Közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Ekkor adjuk hozzá a zsírt, és még egy kicsit átdolgozzuk a tésztát.
Azonnal ujjnyi vastagra elnyújtjuk, és rásimítjuk a cukorral és a tojással elkevert túrót, majd megszórjuk mazsolával, feltekerjük, és megsodorjuk.
Egy nagyobb lábast kizsírozunk aminek a közepébe szintén kizsírozott zománcos bögrét teszünk azért, hogy a koszorú formában belehelyezett tésztánk ne keljen össze.
Meleg helyen letakarva 2-3 órát kelesztjük. Sütés előtt tojással megkenjük a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg.
A rác rétes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »