Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rác rétes recept

Rác rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg élesztő
    • 2 ek cukor
    • pici só
    • tyúktojásnyi zsír
    • 50-55 dkg liszt

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 4-5 ek cukor
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • mazsola

    Elkészítése:

    Az élesztőt megfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd hozzáadjuk a 3 tojássárgájával és sóval elmorzsolt lisztet. Közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Ekkor adjuk hozzá a zsírt, és még egy kicsit átdolgozzuk a tésztát.

    Azonnal ujjnyi vastagra elnyújtjuk, és rásimítjuk a cukorral és a tojással elkevert túrót, majd megszórjuk mazsolával, feltekerjük, és megsodorjuk.

    Egy nagyobb lábast kizsírozunk aminek a közepébe szintén kizsírozott zománcos bögrét teszünk azért, hogy a koszorú formában belehelyezett tésztánk ne keljen össze.

    Meleg helyen letakarva 2-3 órát kelesztjük. Sütés előtt tojással megkenjük a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Tálaláskor porcukorral hintjük meg.

    A rác rétes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 268 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 48 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá