Rác rétes recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd hozzáadjuk a 3 tojássárgájával és sóval elmorzsolt lisztet. Közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Ekkor adjuk hozzá a zsírt, és még egy kicsit átdolgozzuk a tésztát.
Azonnal ujjnyi vastagra elnyújtjuk, és rásimítjuk a cukorral és a tojással elkevert túrót, majd megszórjuk mazsolával, feltekerjük, és megsodorjuk.
Egy nagyobb lábast kizsírozunk aminek a közepébe szintén kizsírozott zománcos bögrét teszünk azért, hogy a koszorú formában belehelyezett tésztánk ne keljen össze.
Meleg helyen letakarva 2-3 órát kelesztjük. Sütés előtt tojással megkenjük a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg.
A rác rétes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


