Rác rétes recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd hozzáadjuk a 3 tojássárgájával és sóval elmorzsolt lisztet. Közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Ekkor adjuk hozzá a zsírt, és még egy kicsit átdolgozzuk a tésztát.
Azonnal ujjnyi vastagra elnyújtjuk, és rásimítjuk a cukorral és a tojással elkevert túrót, majd megszórjuk mazsolával, feltekerjük, és megsodorjuk.
Egy nagyobb lábast kizsírozunk aminek a közepébe szintén kizsírozott zománcos bögrét teszünk azért, hogy a koszorú formában belehelyezett tésztánk ne keljen össze.
Meleg helyen letakarva 2-3 órát kelesztjük. Sütés előtt tojással megkenjük a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg.
A rác rétes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


