Túrós és Almás lepény recept

Elkészítése:
Az alap hozzá valókat, egy nagy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük simára dolgozzuk, majd közepes méretű tepsit jól kizsírozunk, és ki béleljük sütőpapírral, bele öntjük s egyenletesen elsimítjuk. Ha almásat készítünk a töltelék 1 kg alma reszelve, és 8 evőkanál búzadara. A túrosnál ugyan így járunk el.
A tejfölt 1 evőkanál liszttel, 1 tojással elkeverüjük, és evőkanállal rá csurgatjuk, majd egyenletesen el simítjuk rajta.
Elő melegített forró sütőben közepes lángon, 40-perc alatt aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »