Túrós és Almás lepény recept

Elkészítése:
Az alap hozzá valókat, egy nagy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük simára dolgozzuk, majd közepes méretű tepsit jól kizsírozunk, és ki béleljük sütőpapírral, bele öntjük s egyenletesen elsimítjuk. Ha almásat készítünk a töltelék 1 kg alma reszelve, és 8 evőkanál búzadara. A túrosnál ugyan így járunk el.
A tejfölt 1 evőkanál liszttel, 1 tojással elkeverüjük, és evőkanállal rá csurgatjuk, majd egyenletesen el simítjuk rajta.
Elő melegített forró sütőben közepes lángon, 40-perc alatt aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »