Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós és Almás lepény recept

Túrós és Almás lepény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1kg túró
    • 1 kg alma
    • 15 dkg lágy margarin
    • 5 evőkanál búzadara
    • 2evőkanál liszt
    • 10 evőkanál cukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 reszelt citrom héj
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 1 evőkanál liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

     

    Elkészítése:

    Az alap hozzá valókat, egy nagy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük simára dolgozzuk, majd közepes méretű tepsit jól kizsírozunk, és ki béleljük sütőpapírral, bele öntjük s egyenletesen elsimítjuk. Ha almásat készítünk a töltelék 1 kg alma reszelve, és 8 evőkanál búzadara. A túrosnál ugyan így járunk el.

    A tejfölt 1 evőkanál liszttel, 1 tojással elkeverüjük, és evőkanállal rá csurgatjuk, majd egyenletesen el simítjuk rajta.
    Elő melegített forró sütőben közepes lángon, 40-perc alatt aranysárgára sütjük.
    Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá