Túrós és Almás lepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1kg túró
  • 1 kg alma
  • 15 dkg lágy margarin
  • 5 evőkanál búzadara
  • 2evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 4 egész tojás
  • csipet só
  • 1 reszelt citrom héj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás

 

Elkészítése:

Az alap hozzá valókat, egy nagy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük simára dolgozzuk, majd közepes méretű tepsit jól kizsírozunk, és ki béleljük sütőpapírral, bele öntjük s egyenletesen elsimítjuk. Ha almásat készítünk a töltelék 1 kg alma reszelve, és 8 evőkanál búzadara. A túrosnál ugyan így járunk el.

A tejfölt 1 evőkanál liszttel, 1 tojással elkeverüjük, és evőkanállal rá csurgatjuk, majd egyenletesen el simítjuk rajta.
Elő melegített forró sütőben közepes lángon, 40-perc alatt aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.