Szilvás lepény recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2 dl étolaj
- 2 csomag sütőpor
- 50 dkg finomliszt
- magozott szilva
- ízlés szerint: rumaroma, fahéj, vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd jól eldolgozzuk. A liszthe hozzákeverjük a sütőporokat. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá felverjük.
A sárgákhoz adjuk a lisztet és a habot felváltva. A tésztáva keverhetünk fahéjat, vaníliás cukrot és kevés rumaromát is.
Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát és jól eslimítjuk, majd a tetejét szilvával rakjuk tele jó szorosan..
Előmelegített 200 fokos sütőben 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha kész, vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét és hűlni hagyjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.