Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás lepény recept

Szilvás lepény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg cukor
    • 2 dl tej
    • 2 dl étolaj
    • 2 csomag sütőpor
    • 50 dkg finomliszt
    • magozott szilva
    • ízlés szerint: rumaroma, fahéj, vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd jól eldolgozzuk. A liszthe hozzákeverjük a sütőporokat. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá felverjük.

    A sárgákhoz adjuk a lisztet és a habot felváltva. A tésztáva keverhetünk fahéjat, vaníliás cukrot és kevés rumaromát is.

    Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát és jól eslimítjuk, majd  a tetejét szilvával rakjuk tele jó szorosan..

    Előmelegített 200 fokos sütőben 35 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Ha kész, vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét és hűlni hagyjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá