Szilvás lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2 dl étolaj
- 2 csomag sütőpor
- 50 dkg finomliszt
- magozott szilva
- ízlés szerint: rumaroma, fahéj, vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd jól eldolgozzuk. A liszthe hozzákeverjük a sütőporokat. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá felverjük.
A sárgákhoz adjuk a lisztet és a habot felváltva. A tésztáva keverhetünk fahéjat, vaníliás cukrot és kevés rumaromát is.
Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát és jól eslimítjuk, majd a tetejét szilvával rakjuk tele jó szorosan..
Előmelegített 200 fokos sütőben 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha kész, vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét és hűlni hagyjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »