Szilvás lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2 dl étolaj
- 2 csomag sütőpor
- 50 dkg finomliszt
- magozott szilva
- ízlés szerint: rumaroma, fahéj, vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd jól eldolgozzuk. A liszthe hozzákeverjük a sütőporokat. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá felverjük.
A sárgákhoz adjuk a lisztet és a habot felváltva. A tésztáva keverhetünk fahéjat, vaníliás cukrot és kevés rumaromát is.
Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát és jól eslimítjuk, majd a tetejét szilvával rakjuk tele jó szorosan..
Előmelegített 200 fokos sütőben 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha kész, vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét és hűlni hagyjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »