Szilvás lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2 dl étolaj
- 2 csomag sütőpor
- 50 dkg finomliszt
- magozott szilva
- ízlés szerint: rumaroma, fahéj, vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd jól eldolgozzuk. A liszthe hozzákeverjük a sütőporokat. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá felverjük.
A sárgákhoz adjuk a lisztet és a habot felváltva. A tésztáva keverhetünk fahéjat, vaníliás cukrot és kevés rumaromát is.
Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát és jól eslimítjuk, majd a tetejét szilvával rakjuk tele jó szorosan..
Előmelegített 200 fokos sütőben 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha kész, vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét és hűlni hagyjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »