Szilvás lepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 dl étolaj
  • 2 csomag sütőpor
  • 50 dkg finomliszt
  • magozott szilva
  • ízlés szerint: rumaroma, fahéj, vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd jól eldolgozzuk. A liszthe hozzákeverjük a sütőporokat. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá felverjük.

A sárgákhoz adjuk a lisztet és a habot felváltva. A tésztáva keverhetünk fahéjat, vaníliás cukrot és kevés rumaromát is.

Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát és jól eslimítjuk, majd  a tetejét szilvával rakjuk tele jó szorosan..

Előmelegített 200 fokos sütőben 35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ha kész, vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét és hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!