Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos-körtés pudingpite recept

Rumos-körtés pudingpite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    28 cm-es pite formához

    Tésztához:

    • 20 dkg liszt mínusz 2 ek :)
    • 2 ek kakaópor
    • csipet só
    • 2 ek porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szükség esetén víz
    • 3 szép, nagy lédús körte
    • (vagy 5 kicsi)
    • 1 tk vaj
    • 2 ek cukor
    • 0,5 dl rum

    Vaníliás krémhez:

    • 2 dl habtejszín
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg cukor
    • 1 tk vanília kivonat

    A habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • 2 ek porcukor

    Elkészítés:

    A tésztával kezdünk. Ha van aprítógépünk, akkor azzal dolgozunk, ennek hiányában a két kezünkkel. A liszthez adjuk a kakaóport, a porcukrot, a csipet sót és nagyon alaposan elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal. Mehet hozzá 1 egész tojás, és ezzel összeállítjuk a tésztát. Ha nem akar összeállni, kevés hideg vízzel (pár teáskanál is elég) segítsünk rá.

    Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni. Közben megpucoljuk a körtét, kimagozzuk, és felszeleteljük. Egy serpenyőben (aminek van teteje) megolvasztunk 1 ek vajat, rászórunk 2 ek cukrot, majd ha elolvadt, ráöntjük a fél dl rumot. Beletesszük az összes körtét, picit átforgatjuk, és lefedve néhány perc alatt megpároljuk.

    A piteformánkat vajjal alaposan kikenjük, a tésztát kinyújtjuk nagyobbra, mint a piteforma, óvatosan belehelyezzük, és belenyomkodjuk. A lelógó tésztát levágjuk. A körteszeleteket ráhelyezzük a tésztára, majd a habtejszínt a porcukorral és a 4 tojás sárgájával alaposan elkeverjük, és rácsurgatjuk a körtékre. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk a piténket, és 50 perc alatt készre sütjük

    Látni fogjuk, először a szélén kezd megkötni a vaníliás krém, majd az 50 perc leteltével a közepén se rezeg már. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd 2 részletben hozzáadjuk a 2 ek porcukrot, és ezzel kemény habbá verjük. Amikor a pitén a vaníliás krém már sehol sem híg, rákanalazzuk a tojásfehérjét, és visszatoljuk a sütőbe.

    Néhány perc alatt (5-8, de figyeljük!) szép világosbarnára sütjük a habot, és ezzel a pite elkészült. Nehéz lesz neki ellenállni, ezt már most megmondom, de azért vedd számításba, hogy tökéletes szeleteket csak kihűlt állapotban fogsz kapni. ;-)Jó étvágyat!

    Tipp:

    Ha nem szeretitek a rumot, akkor egy kevés vízben pároljátok meg a körtét. Vagy ahogy az eredeti receptben van, fehér borban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá