Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rebarbarás-epres pitetorta recept

Rebarbarás-epres pitetorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek barna cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor (8 g)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tejszín
    • 1 dl mogyoróolaj (v. étolaj)
    • 10 dkg tejföl
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 30 dkg rebarbara
    • 30 dkg eper

    Elkészítése:

    A rebarbarának vékonyan húzzuk le a külső részét, majd vágjuk fel kb. 2 centis darabokra. Ezután egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá a feldarabolt rebarbarát, és szórjuk meg a barna cukorral.

    Ezután tegyük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt pároljuk puhára, majd vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki teljesen. (Arra azért figyeljünk, hogy szépen egyben maradjon párolás közben.)

    Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

    A porcukrot, a vaníliás cukrot, és az egész tojásokat kezdjük el habosra keverni. Keverés közben adjuk hozzá az őrölt fahéjat, a citrom reszelt héját és a levét, majd csorgassuk hozzá az olajat, a tejszínt, végül pedig kanalazzuk hozzá a tejfölt. (Egy folyékony keveréket fogunk kapni.)

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a folyékony keverékhez. Ezután szintén robotgéppel keverjük alaposan össze, hogy egy sima masszát kapjunk.

    Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral (v. zsírozzuk, és lisztezzük ki alaposan), majd öntsük bele a fele mennyiségű tésztát. Simítsuk el egyenletesen, majd rakjuk ki a teljesen kihűlt rebarbara és a feldarabolt eper felével.
    Ezután öntsük rá a maradék tésztát, majd rakjuk ki a tetejét a maradék rebarbarával, és az eperrel.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 45 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a pite tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá