Rebarbarás-epres pitetorta recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 ek barna cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor (8 g)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tejszín
- 1 dl mogyoróolaj (v. étolaj)
- 10 dkg tejföl
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 mk őrölt fahéj
- 30 dkg rebarbara
- 30 dkg eper
Elkészítése:
A rebarbarának vékonyan húzzuk le a külső részét, majd vágjuk fel kb. 2 centis darabokra. Ezután egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá a feldarabolt rebarbarát, és szórjuk meg a barna cukorral.
Ezután tegyük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt pároljuk puhára, majd vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki teljesen. (Arra azért figyeljünk, hogy szépen egyben maradjon párolás közben.)
Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A porcukrot, a vaníliás cukrot, és az egész tojásokat kezdjük el habosra keverni. Keverés közben adjuk hozzá az őrölt fahéjat, a citrom reszelt héját és a levét, majd csorgassuk hozzá az olajat, a tejszínt, végül pedig kanalazzuk hozzá a tejfölt. (Egy folyékony keveréket fogunk kapni.)
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a folyékony keverékhez. Ezután szintén robotgéppel keverjük alaposan össze, hogy egy sima masszát kapjunk.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral (v. zsírozzuk, és lisztezzük ki alaposan), majd öntsük bele a fele mennyiségű tésztát. Simítsuk el egyenletesen, majd rakjuk ki a teljesen kihűlt rebarbara és a feldarabolt eper felével.
Ezután öntsük rá a maradék tésztát, majd rakjuk ki a tetejét a maradék rebarbarával, és az eperrel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 45 percig sütöttem)
A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a pite tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »