Rácsos almás pite recept

Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1/2 sütőpor
- 4 ek porcukor
- 20 dg margarin vagy vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 ek tejföl a tészta összeállításához
A töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt,párolt alma( más gyümölccsel is tölthető)
- ízlés szerint cukor
- őrölt fahéj
- 5 dkg darált dió
A tepsi mérete:
25×39 cm
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrtam. Fél óráig pihentettem.
Az almát meghámoztam,lereszeltem,cukorral,fahéjjal ízesítve kissé megpároltam,majd kihűtöttem. A tésztát két cipóra osztottam,egyharmad rész a rács,kétharmad rész a tepsi aljába fektetve.
A nagyobbik kisodrott lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem.
Megszórtam darát dióval,majd rászórtam a reszelt,párolt almát,a levéből kifacsartam.(kihűtve) Az egyharmad tésztából rácsokat sodortam és az almát befedtem. 1 db tojássárgáját 1 mk tejjel felvertem,pici cukrot is tettem hozzá. A tésztát lekentem vele.
200 fokon aranybarnára sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »