Rácsos almás pite recept
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1/2 sütőpor
- 4 ek porcukor
- 20 dg margarin vagy vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1-2 ek tejföl a tészta összeállításához
A töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt,párolt alma( más gyümölccsel is tölthető)
- ízlés szerint cukor
- őrölt fahéj
- 5 dkg darált dió
A tepsi mérete:
25×39 cm
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrtam. Fél óráig pihentettem.
Az almát meghámoztam,lereszeltem,cukorral,fahéjjal ízesítve kissé megpároltam,majd kihűtöttem. A tésztát két cipóra osztottam,egyharmad rész a rács,kétharmad rész a tepsi aljába fektetve.
A nagyobbik kisodrott lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem.
Megszórtam darát dióval,majd rászórtam a reszelt,párolt almát,a levéből kifacsartam.(kihűtve) Az egyharmad tésztából rácsokat sodortam és az almát befedtem. 1 db tojássárgáját 1 mk tejjel felvertem,pici cukrot is tettem hozzá. A tésztát lekentem vele.
200 fokon aranybarnára sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

