Ötletes almáspite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg cukor
- vagy egy kávéskanál édesítőszer
- 1 evőkanál zsír
- csípet szódabikarbóna
- 3 evőkanál tejföl
- csípet só
Töltelék:
- 1 kg alma reszelve
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál citromlé
- 15 dkg cukor
Hintéshez:
2 evőkanál búzadara.
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál meleg víz
- 3 evőkanál cukor
- 4 púpos evőkanál finomliszt
- 1 csipet szódabikarbóna
Elkészítése:
Tészta:
A lisztet tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk és a hozzávalókkal simatésztát gyúrunk. Majd lisztezett deszkán ki nyújtjuk egy 39×30 cm- res tepsi mérethez. Zsírral kikent sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, kissé villával megszurkáljuk, szórjuk 1 evőkanál búzadarával. Az alma tölteléket kifacsarjuk és egyenletesen elterítjük rajt. Majd a maradék búzadarával megszórjuk,s félre tesszük. Piskótához: feltörjük a tojásokat hozzá adjuk a vizet, cukrot, vagy, és kézi robotgéppel felverjük, fehéredésig. Majd a szódabikarbónás lisztet óvatosan elkeverjük, és az almára egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »