Ötletes almáspite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg cukor
- vagy egy kávéskanál édesítőszer
- 1 evőkanál zsír
- csípet szódabikarbóna
- 3 evőkanál tejföl
- csípet só
Töltelék:
- 1 kg alma reszelve
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál citromlé
- 15 dkg cukor
Hintéshez:
2 evőkanál búzadara.
Piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál meleg víz
- 3 evőkanál cukor
- 4 púpos evőkanál finomliszt
- 1 csipet szódabikarbóna
Elkészítése:
Tészta:
A lisztet tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk és a hozzávalókkal simatésztát gyúrunk. Majd lisztezett deszkán ki nyújtjuk egy 39×30 cm- res tepsi mérethez. Zsírral kikent sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, kissé villával megszurkáljuk, szórjuk 1 evőkanál búzadarával. Az alma tölteléket kifacsarjuk és egyenletesen elterítjük rajt. Majd a maradék búzadarával megszórjuk,s félre tesszük. Piskótához: feltörjük a tojásokat hozzá adjuk a vizet, cukrot, vagy, és kézi robotgéppel felverjük, fehéredésig. Majd a szódabikarbónás lisztet óvatosan elkeverjük, és az almára egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.