Ötletes almáspite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dkg cukor
  • vagy egy kávéskanál édesítőszer
  • 1 evőkanál zsír
  • csípet szódabikarbóna
  • 3 evőkanál tejföl
  • csípet só

Töltelék:

  • 1 kg alma reszelve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • 15 dkg cukor

Hintéshez:
2 evőkanál búzadara.

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál meleg víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 púpos evőkanál finomliszt
  • 1 csipet szódabikarbóna

Elkészítése:
Tészta:
A lisztet tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk és a hozzávalókkal simatésztát gyúrunk. Majd lisztezett deszkán ki nyújtjuk egy 39×30 cm- res tepsi mérethez. Zsírral kikent sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, kissé villával megszurkáljuk, szórjuk 1 evőkanál búzadarával. Az alma tölteléket kifacsarjuk és egyenletesen elterítjük rajt. Majd a maradék búzadarával megszórjuk,s félre tesszük. Piskótához: feltörjük a tojásokat hozzá adjuk a vizet, cukrot, vagy, és kézi robotgéppel felverjük, fehéredésig. Majd a szódabikarbónás lisztet óvatosan elkeverjük, és az almára egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.