Mákos pite recept
Tészta hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg zsír
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
Töltelék hozzávalói:
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg búzadara
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tészta kenéséhez:
- baracklekvár
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni.
Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.
Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan megkenjük a barack lekvárral.
Erre kenjük az elkészített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.
Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hűlés után kockákra vágjuk, tetejét porcukrozva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

