Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos pite recept

Mákos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Tészta hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 12 dkg zsír
    • 2 evőkanál tejföl
    • csipet só

    Töltelék hozzávalói:

    • 20 dkg darált mák
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg búzadara
    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tészta kenéséhez:

    • baracklekvár

    Elkészítése:

    Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni.

    Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.

    A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.

    Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan megkenjük a barack lekvárral.

    Erre kenjük az elkészített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.

    Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Hűlés után kockákra vágjuk, tetejét porcukrozva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá