Tészta hozzávalók:
Töltelék hozzávalói:
A tészta kenéséhez:
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni.
Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.
Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan megkenjük a barack lekvárral.
Erre kenjük az elkészített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.
Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hűlés után kockákra vágjuk, tetejét porcukrozva tálaljuk.