Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Könnyű olaszos kelt pite recept

Könnyű olaszos kelt pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 1 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk cukor
    • 1,5 dkg élesztő
    • 0,5 dl olaj
    • 1 dl tej
    • amennyi vizet felvesz

    Töltelék:

    • 10 dkg kockára vágott húsos szalonna/bacon
    • 1 fej karikára vágott vöröshagyma
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 db főtt kockára vágott burgonya
    • 20 dkg kockára vágott tök
    • 1 konzerv sűrített paradicsom
    • só, bors, bazsalikom, rozmaring

    Megkenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    Összekeverjük a lisztet és a sót. Két fészket készítünk bele, egyikbe a tojás kerül, a másikba a langyos tej, a cukor és az élesztő. Beleöntjük az olajat. Megvárjuk míg felfut az élesztő, majd gyengéden elkezdjük összeállítani. Ha szükséges, langyos vizet tegyünk hozzá, hogy laza legyen a kelt tészta. Addig dagasztjuk, míg el nem válik a tál falától. 20-30 percig meleg helyen kelesztjük. Lepirítjuk a szalonnát, a hagymát, fokhagymát egy pici zsiradékon. Beletesszük a többi hozzávalót és alaposan átpirítjuk ismét. Végül beletesszük a sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük és puhára főzzük. 4 gombócra osztjuk a tésztát és a tölteléket. Félujjnyi vastag kör alakúra kinyújtjuk, beletöltjük a masszát az egyik oldalra púposan. Ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket pedig szépen eldolgozzuk. Felvert tojással megkenjük majd 220 fokos sütőben 20 percig sütjük, a végén légkeverő fokozaton pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá