Kapros, túrós lepény recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos édes tejben felfuttatjuk, s a többi hozzávalóval összedagasztjuk. Kelesztjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk (30x40cm), s ráhalmozzuk a tölteléket.
Töltelék:
A túrót a cukorral, 3 tojás sárgájával, a búzadarával, a kaporral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját. Közepes sütőben sütjük. Amikor már majdnem kész, a tejfölt elkeverjük 1 tojás sárgájával, s ezt a sütemény tetejére kenjük. Pirosra sütjük.
(A túró miatt ugyan nem annyira olcsó, de olyan finom sütemény, hogy érdemes időnként áldozni rá!)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.