Kapros, túrós lepény recept

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos édes tejben felfuttatjuk, s a többi hozzávalóval összedagasztjuk. Kelesztjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk (30x40cm), s ráhalmozzuk a tölteléket.
Töltelék:
A túrót a cukorral, 3 tojás sárgájával, a búzadarával, a kaporral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját. Közepes sütőben sütjük. Amikor már majdnem kész, a tejfölt elkeverjük 1 tojás sárgájával, s ezt a sütemény tetejére kenjük. Pirosra sütjük.
(A túró miatt ugyan nem annyira olcsó, de olyan finom sütemény, hogy érdemes időnként áldozni rá!)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »