Kapros túrós lepény recept

Recept:
A vajat a 2 tojás sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Folytonos keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Addig dolgozzuk a masszát míg sima, szivacsszerű tésztát kapunk. Tepsibe tesszük és egyenletesen belesimítjuk. Rákenjük az előre elkészített tölteléket, melybe a túrót, vajat, kaprot, sót és a tojások keményre vert habját tettük. Így hagyjuk a tésztát langyos helyen megkelni majd rákenjük a tetejére az 1 tojás sárgájából és fél dl tejölből készített masszát. Előmelegített sütőben, tartalék lángon szép pirosra sütjük. ha esetleg nem sósan hanem édesen szeretjük akkor a kapor helyett a töltelékbe 5 dkg mazsolát és 10-15 dkg cukrot teszünk.
[ad#Google Adsense Cikk]
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »