Hozzávalók:
A töltelékhez:
Recept:
A vajat a 2 tojás sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Folytonos keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Addig dolgozzuk a masszát míg sima, szivacsszerű tésztát kapunk. Tepsibe tesszük és egyenletesen belesimítjuk. Rákenjük az előre elkészített tölteléket, melybe a túrót, vajat, kaprot, sót és a tojások keményre vert habját tettük. Így hagyjuk a tésztát langyos helyen megkelni majd rákenjük a tetejére az 1 tojás sárgájából és fél dl tejölből készített masszát. Előmelegített sütőben, tartalék lángon szép pirosra sütjük. ha esetleg nem sósan hanem édesen szeretjük akkor a kapor helyett a töltelékbe 5 dkg mazsolát és 10-15 dkg cukrot teszünk.
[ad#Google Adsense Cikk]