Fehércsokis-gyümölcsös pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 0,5 tk só
- 3 ek cukor
- 80 ml hideg víz
Fehér csokis krém:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 1 tábla fehér csokoládé
- 2 dl tejszín
Gyümölcsszósz:
- 30 dkg vegyes gyümölcs (lehet fagyasztott is)
- 20 dkg cukor
- 1 ek zselatin
Díszítés:
- égetett cukor
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet a sóval és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat és jól elmorzsoljuk. A vizet hozzáadva sima tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk és hűtőben pihentetjük legalább 1-2 órát.
A lehűlt tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagságúra és akkorára szaggatjuk, hogy a mini piteformát kitöltse és kissé túllógjon. Beleigazgatjuk a formákba, sütőpapírral lefedjük és pitesúllyal megtöltjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. A kisült pitéket hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a súlyt belőle.
Krém készítése:
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük az apróra vágott fehér csokoládét és addig kevergetjük amíg el nem olvad teljesen. Hagyjuk a krémet teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a kihűlt pudingos krémbe.
Gyümölcsszósz készítése:
A gyümölcsöket a cukorral feltesszük főni. Amikor forr és elolvadt a cukor is teljesen, hozzáadjuk a zselatint, elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A pitéket megtöltjük a fehér csokis krémmel, majd kanalazunk rá a gyümölcsszószból. Égetett cukorral díszítjük.
Tipp:
10 cm átmérőjű piteformákból kb. 6-7 db fog kijönni.
Találtam a neten egy fantasztikus francia pite tészta receptet,gondoltam megtöltöm valami finomsággal…ez olyannyira finomra sikeredett,hogy meg kell osztanom mindenkivel!
Mintha egy falat mennyországba harapnánk. :) Garantáltan sikert aratunk ezzel a recepttel!