Fehércsokis-gyümölcsös pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fehércsokis-gyümölcsös pite

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 0,5 tk só
  • 3 ek cukor
  • 80 ml hideg víz

Fehér csokis krém:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín

Gyümölcsszósz:

  • 30 dkg vegyes gyümölcs (lehet fagyasztott is)
  • 20 dkg cukor
  • 1 ek zselatin

Díszítés:

  • égetett cukor

Elkészítése:

Tészta készítése:

A lisztet a sóval és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat és jól elmorzsoljuk. A vizet hozzáadva sima tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk és hűtőben pihentetjük legalább 1-2 órát.

A lehűlt tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagságúra és akkorára szaggatjuk, hogy a mini piteformát kitöltse és kissé túllógjon. Beleigazgatjuk a formákba, sütőpapírral lefedjük és pitesúllyal megtöltjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. A kisült pitéket hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a súlyt belőle.

Krém készítése:

A pudingport elkeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük az apróra vágott fehér csokoládét és addig kevergetjük amíg el nem olvad teljesen. Hagyjuk a krémet teljesen kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a kihűlt pudingos krémbe.

Gyümölcsszósz készítése:

A gyümölcsöket a cukorral feltesszük főni. Amikor forr és elolvadt a cukor is teljesen, hozzáadjuk a zselatint, elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.

Összeállítás:

A pitéket megtöltjük a fehér csokis krémmel, majd kanalazunk rá a gyümölcsszószból. Égetett cukorral díszítjük.

Tipp:

10 cm átmérőjű piteformákból kb. 6-7 db fog kijönni.

Találtam a neten egy fantasztikus francia pite tészta receptet,gondoltam megtöltöm valami finomsággal…ez olyannyira finomra sikeredett,hogy meg kell osztanom mindenkivel!
Mintha egy falat mennyországba harapnánk. :) Garantáltan sikert aratunk ezzel a recepttel!