Hozzávalók:
Tésztához:
Fehér csokis krém:
Gyümölcsszósz:
Díszítés:
Elkészítése:
A lisztet a sóval és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat és jól elmorzsoljuk. A vizet hozzáadva sima tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk és hűtőben pihentetjük legalább 1-2 órát.
A lehűlt tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagságúra és akkorára szaggatjuk, hogy a mini piteformát kitöltse és kissé túllógjon. Beleigazgatjuk a formákba, sütőpapírral lefedjük és pitesúllyal megtöltjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. A kisült pitéket hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a súlyt belőle.
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük az apróra vágott fehér csokoládét és addig kevergetjük amíg el nem olvad teljesen. Hagyjuk a krémet teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a kihűlt pudingos krémbe.
A gyümölcsöket a cukorral feltesszük főni. Amikor forr és elolvadt a cukor is teljesen, hozzáadjuk a zselatint, elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A pitéket megtöltjük a fehér csokis krémmel, majd kanalazunk rá a gyümölcsszószból. Égetett cukorral díszítjük.
10 cm átmérőjű piteformákból kb. 6-7 db fog kijönni.
Találtam a neten egy fantasztikus francia pite tészta receptet,gondoltam megtöltöm valami finomsággal…ez olyannyira finomra sikeredett,hogy meg kell osztanom mindenkivel!
Mintha egy falat mennyországba harapnánk. :) Garantáltan sikert aratunk ezzel a recepttel!