Amerikai pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 18 dkg kockákra vágott vaj
- 2 ek porcukor
- csipetnyi só
- 0,3 dl víz
Töltelékhez:
- 4 db alma
- 13 dkg cukor
- 2,5 ek liszt
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 ek citromlé
- 4 dkg kockákra vágott vaj
Tetejére:
- porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra bemelegítjük. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd porcukorral,sóval és egy kis vízzel összegyúrjuk. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Meghámozzuk az almát, majd felkockázzuk vagy karikázzuk. Hozzáadjuk a lisztet,cukrot, fahéjat és egy kis citromlevet. A tészta felét kinyújtjuk és a kivajazott,kilisztezett formába tesszük.Egy kis vizzel meglocsoljuk. Belerakjuk a tölteléket. Kinyújtjuk a tészta másik felét és ráhelyezzük a töltelékre.Ha van lelógó tészta, akkor azt leszedjük, összesodorjuk és a sütemény köré helyezzük.A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk.A tetejét vízzel és porcukorral megkenjük. A forró sütőben 50-55 percig, aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »