Amerikai pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 18 dkg kockákra vágott vaj
- 2 ek porcukor
- csipetnyi só
- 0,3 dl víz
Töltelékhez:
- 4 db alma
- 13 dkg cukor
- 2,5 ek liszt
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 ek citromlé
- 4 dkg kockákra vágott vaj
Tetejére:
- porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra bemelegítjük. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd porcukorral,sóval és egy kis vízzel összegyúrjuk. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Meghámozzuk az almát, majd felkockázzuk vagy karikázzuk. Hozzáadjuk a lisztet,cukrot, fahéjat és egy kis citromlevet. A tészta felét kinyújtjuk és a kivajazott,kilisztezett formába tesszük.Egy kis vizzel meglocsoljuk. Belerakjuk a tölteléket. Kinyújtjuk a tészta másik felét és ráhelyezzük a töltelékre.Ha van lelógó tészta, akkor azt leszedjük, összesodorjuk és a sütemény köré helyezzük.A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk.A tetejét vízzel és porcukorral megkenjük. A forró sütőben 50-55 percig, aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »