Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra bemelegítjük. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd porcukorral,sóval és egy kis vízzel összegyúrjuk. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Meghámozzuk az almát, majd felkockázzuk vagy karikázzuk. Hozzáadjuk a lisztet,cukrot, fahéjat és egy kis citromlevet. A tészta felét kinyújtjuk és a kivajazott,kilisztezett formába tesszük.Egy kis vizzel meglocsoljuk. Belerakjuk a tölteléket. Kinyújtjuk a tészta másik felét és ráhelyezzük a töltelékre.Ha van lelógó tészta, akkor azt leszedjük, összesodorjuk és a sütemény köré helyezzük.A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk.A tetejét vízzel és porcukorral megkenjük. A forró sütőben 50-55 percig, aranybarnára sütjük.