Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1/2 sütőpor
- csipet só
- 1-2 ek tejföl
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fele
A töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt alma
- 1 mk őrölt fahéj
- 2-3 ek méz vagy cukor ízlés szerint
A tészta lekenéséhez (ezeket lekenés előtt összekeverjük) :
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fele
- 1 ek tejjel
- 1 mk cukorral
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Jöhet a töltelék! A reszelt almát a mézzel, fahéjjal puhára pároljuk. A tésztát elfelezzük. Felét kisodorjuk tepsi méretűre és beletesszük. Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk, majd elsimítjuk. A másik tésztát is kisodorjuk, majd a tölteléket befedjük. A felvert tojást, tejet, cukrot összekeverjük, a tésztát lekenjük és 200 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »