Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1/2 sütőpor
- csipet só
- 1-2 ek tejföl
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fele
A töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt alma
- 1 mk őrölt fahéj
- 2-3 ek méz vagy cukor ízlés szerint
A tészta lekenéséhez (ezeket lekenés előtt összekeverjük) :
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fele
- 1 ek tejjel
- 1 mk cukorral
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Jöhet a töltelék! A reszelt almát a mézzel, fahéjjal puhára pároljuk. A tésztát elfelezzük. Felét kisodorjuk tepsi méretűre és beletesszük. Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk, majd elsimítjuk. A másik tésztát is kisodorjuk, majd a tölteléket befedjük. A felvert tojást, tejet, cukrot összekeverjük, a tésztát lekenjük és 200 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »