Almás pite recept
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 sütőpor
- 45 dkg liszt
- 2 kanál tejföl
- 12 dkg porcukor
- 4-5 alma reszelve
- fahéj
- tojás fehérje megkenni a tetejét
Elkészítése:
Az almákat lereszeljük és megszórjuk fahéjjal, majd a tésztát összegyúrjuk, kétfelé vesszük és kör alakúra nyújtjuk. Az egyik tésztát gyümölcstorta formába rakom, majd óvatosan a formához igazítom. Beletöltöm a kicsavart almát. A tészta másik felét ráhelyezem és a széleknél óvatosan összenyomkodom a két tésztát. A tetejét villával megszurkálom, hogy a gőz ott távozzon. A pite tetejét tojás fehérjével megkenem. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

