Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 sütőpor
    • 45 dkg liszt
    • 2 kanál tejföl
    • 12 dkg porcukor
    • 4-5 alma reszelve
    • fahéj
    • tojás fehérje megkenni a tetejét

    Elkészítése:
    Az almákat lereszeljük és megszórjuk fahéjjal, majd a tésztát összegyúrjuk, kétfelé vesszük és kör alakúra nyújtjuk. Az egyik tésztát gyümölcstorta formába rakom, majd óvatosan a formához igazítom. Beletöltöm a kicsavart almát. A tészta másik felét ráhelyezem és a széleknél óvatosan összenyomkodom a két tésztát. A tetejét villával megszurkálom, hogy a gőz ott távozzon. A pite tetejét tojás fehérjével megkenem. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá