Almás pite recept

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, összegyúrjuk a zsírral, 14 dkg cukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel. Eleinte nehézkesen áll össze, de szép nyújtható tésztát fogunk belőle kapni. Ha ez megvan, akkor kettéosztjuk 1/3 – 2/3 arányban.
A nagyobb tésztát kinyújtjuk 20×35-ös tepsi méretűre, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Annyi almát pucolunk meg, amiből 1 kg reszelt alma lesz (kb 1,5 kg). A levét kinyomkodjuk, majd a tésztára rétegezzük. 12 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot és egy pici fahéjat összekeverünk, majd az almára szórjuk. Kinyújtjuk a maradék tésztát és befedjük vele a tölteléket. A szélét lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenjük. 200 fokon 30-35 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »