Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg reszelt alma
    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 14+12 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1-2 evőkanál tejföl
    • 1 csapott ek fahéj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, összegyúrjuk a zsírral, 14 dkg cukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel. Eleinte nehézkesen áll össze, de szép nyújtható tésztát fogunk belőle kapni. Ha ez megvan, akkor kettéosztjuk 1/3 – 2/3 arányban.

    A nagyobb tésztát kinyújtjuk 20×35-ös tepsi méretűre, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.

    Annyi almát pucolunk meg, amiből 1 kg reszelt alma lesz (kb 1,5 kg). A levét kinyomkodjuk, majd a tésztára rétegezzük. 12 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot és egy pici fahéjat összekeverünk, majd az almára szórjuk. Kinyújtjuk a maradék tésztát és befedjük vele a tölteléket. A szélét lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenjük. 200 fokon 30-35 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá