Pillangó fánkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 16 darabhoz:
- 1 közepes nagyságú
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tejföl vagy joghurt
- kb 35 dkg liszt
- 2 csapott ek porcukor
- 0,5 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk rumaroma
- 0,5 citrom reszelt héja
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy tálba lisztet szitálunk, a kétféle cukorral, a sütőporral, a sóval és a citrom héjával elkeverjük. Hozzáütjük a tojást, lazítjuk a tejföllel (joghurttal), rumaromával ízesítjük és alaposan átgyúrjuk. Kevés lisztet adhatunk még hozzá, ha túl ragacsos lenne a massza.
Lisztezett felületen 4-5 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát és egy általunk kedvelt kiszúróval megformázzuk a fánkjainkat és forró, bő olajban közepes lángon, aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
A sütést ne nagy lángon végezzük, mert a fánkok közepe nyers maradhat.
Tipp:
Porcukorral hinthetjük a fánkocskákat, de bármilyen lekvár, dzsem, friss gyümölcs, csokikrém jól illik hozzá. A gyerekek vidám, elégedett mosolyát pedig zsebeljük be magunknak!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »