Pillangó fánkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 16 darabhoz:
- 1 közepes nagyságú
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tejföl vagy joghurt
- kb 35 dkg liszt
- 2 csapott ek porcukor
- 0,5 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk rumaroma
- 0,5 citrom reszelt héja
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy tálba lisztet szitálunk, a kétféle cukorral, a sütőporral, a sóval és a citrom héjával elkeverjük. Hozzáütjük a tojást, lazítjuk a tejföllel (joghurttal), rumaromával ízesítjük és alaposan átgyúrjuk. Kevés lisztet adhatunk még hozzá, ha túl ragacsos lenne a massza.
Lisztezett felületen 4-5 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát és egy általunk kedvelt kiszúróval megformázzuk a fánkjainkat és forró, bő olajban közepes lángon, aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
A sütést ne nagy lángon végezzük, mert a fánkok közepe nyers maradhat.
Tipp:
Porcukorral hinthetjük a fánkocskákat, de bármilyen lekvár, dzsem, friss gyümölcs, csokikrém jól illik hozzá. A gyerekek vidám, elégedett mosolyát pedig zsebeljük be magunknak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »