Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pillangó fánkok recept

Pillangó fánkok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető, Olcsó



  • Hozzávalók kb 16 darabhoz:

    • 1 közepes nagyságú  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tejföl vagy joghurt
    • kb 35 dkg liszt
    • 2 csapott ek porcukor
    • 0,5 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tk rumaroma
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • csipet só
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Egy tálba lisztet szitálunk, a kétféle cukorral, a sütőporral, a sóval és a citrom héjával elkeverjük. Hozzáütjük a tojást, lazítjuk a tejföllel (joghurttal), rumaromával ízesítjük és alaposan átgyúrjuk. Kevés lisztet adhatunk még hozzá, ha túl ragacsos lenne a massza.

    Lisztezett felületen 4-5 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát és egy általunk kedvelt kiszúróval megformázzuk a fánkjainkat és forró, bő olajban közepes lángon, aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

    A sütést ne nagy lángon végezzük, mert a fánkok közepe nyers maradhat.

    Tipp:


    Porcukorral hinthetjük a fánkocskákat, de bármilyen lekvár, dzsem, friss gyümölcs, csokikrém jól illik hozzá. A gyerekek vidám, elégedett mosolyát pedig zsebeljük be magunknak!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá