Pillangó fánkok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók kb 16 darabhoz:
- 1 közepes nagyságú FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tejföl vagy joghurt
- kb 35 dkg liszt
- 2 csapott ek porcukor
- 0,5 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk rumaroma
- 0,5 citrom reszelt héja
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy tálba lisztet szitálunk, a kétféle cukorral, a sütőporral, a sóval és a citrom héjával elkeverjük. Hozzáütjük a tojást, lazítjuk a tejföllel (joghurttal), rumaromával ízesítjük és alaposan átgyúrjuk. Kevés lisztet adhatunk még hozzá, ha túl ragacsos lenne a massza.
Lisztezett felületen 4-5 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát és egy általunk kedvelt kiszúróval megformázzuk a fánkjainkat és forró, bő olajban közepes lángon, aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
A sütést ne nagy lángon végezzük, mert a fánkok közepe nyers maradhat.
Tipp:
Porcukorral hinthetjük a fánkocskákat, de bármilyen lekvár, dzsem, friss gyümölcs, csokikrém jól illik hozzá. A gyerekek vidám, elégedett mosolyát pedig zsebeljük be magunknak!