Pillangó fánkok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető, Olcsó

Hozzávalók kb 16 darabhoz:

  • 1 közepes nagyságú tojás
  • 1,5 dl tejföl vagy joghurt
  • kb 35 dkg liszt
  • 2 csapott ek porcukor
  • 0,5 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk rumaroma
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Egy tálba lisztet szitálunk, a kétféle cukorral, a sütőporral, a sóval és a citrom héjával elkeverjük. Hozzáütjük a tojást, lazítjuk a tejföllel (joghurttal), rumaromával ízesítjük és alaposan átgyúrjuk. Kevés lisztet adhatunk még hozzá, ha túl ragacsos lenne a massza.

Lisztezett felületen 4-5 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát és egy általunk kedvelt kiszúróval megformázzuk a fánkjainkat és forró, bő olajban közepes lángon, aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

A sütést ne nagy lángon végezzük, mert a fánkok közepe nyers maradhat.

Tipp:


Porcukorral hinthetjük a fánkocskákat, de bármilyen lekvár, dzsem, friss gyümölcs, csokikrém jól illik hozzá. A gyerekek vidám, elégedett mosolyát pedig zsebeljük be magunknak!